Připravte si lahodnou rybu na grilu s kořením Nicolas Vahé

Snímek obrazovky 2019-06-14 v 10.13.30

Porce: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadná až střední

Ingredience:

  • Celá čerstvá ryba, například mořský okoun – cca 300 – 400 g masa na osobu
  • Francouzská mořská sůl Nicolas Vahé
  • Černý pepř a citron Nicolas Vahé
  • Kořenící směs na ryby Nicolas Vahé
  • 1 bio citron
  • 2 čajové lžičky másla
  • Nasekané čerstvé bylinky

Postup:
Pečlivě rybu omyjte pod proudem studené vody a osušte ji kuchyňskou utěrkou. Posypte maso mořskou solí v sáčku a citronovým pepřem. Do dutiny vložte několik plátků citronu a čerstvého másla spolu s nasekanými bylinkami. Připravenou rybu opatrně vložte do mřížky na grilování ryb nebo ji svažte potravinářskou nití.

Rybu pečte na rozpáleném grilu dokud maso u páteře nezbělá. Nechte ji péct alespoň pět minut z každé strany tak, aby kůže zůstala celá. Maso oddělíte od kostí rozříznutím kůže od týlu až po ocas na jedné straně páteře. 

Hotovou rybu podávejte s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem. Můžete si k ní připravit jednoduchý dip z olivového oleje a nasekaného česneku. Dobru chuť!
Snímek obrazovky 2019-06-14 v 10.26.43