Září zkrátka patří dýním! Tuto populární zeleninu si oblíbila většina z nás, a to nejenom z toho důvodu, že jí můžete využít jako stylovou podzimní dekoraci, a pro ty my máme na LALA Design obzvláště slabost, ale také z nich vykouzlíte během okamžiku opravdu skvělá jídla.
Když navíc zapojíte ingredience od Nicolase Vahédodáte jídlu ten správný šmrnc. A nemusíme zůstávat pouze u dýňové polévky. Popusťte uzdu fantazii a vyzkoušejte naše 3 recepty, jsou naprosto skvělé!
Dýňové slané muffiny
Co budete potřebovat?
1 hrnek dýně Hokaido (nakrájenou na menší kostky)
½ hrnku Feta sýru (také na menší kostky nakrájený)
250 g hladké mouky
70 ml olivového oleje(pokud chcete muffiny pikantnější použijte olivový olej s chilli)
50 ml mléka
200 ml bílého jogurtu
2 vejce
2 čajové lžičky kypřícího prášku
½ čajové lžičky soli s česnekem a tymiánem
½ čajové lžičky bílého pepře
Jak na to?
Nejprve dýni orestujte na olivovém oleji a nechte ji vychladnout. Poté smíchejte všechny suché ingredience(kypřící práše, mouku, sůl a pepř). Zvlášť pak smíchejte mokré ingredience(olej, mléko, jogurt, vejce) a vyšlehejte je metličkou. Tyto suché a mokré suroviny spojte a přimíchejte k nim orestovanou změklou dýni a sýr. Směs krátce promíchejte. Košíčky na muffinynebo zapékací miskynaplňte ze 2/3 a pečte v troubě předehřáte na 190°C cca 25 minut. Poté nechte vychladnout a můžete si pochutnávat.
Dýňové sušenky
Co budete potřebovat?
¼ hrnku kokosového oleje
½ hrnku třtinového cukru
¼ hrnku cukr krupice
2 lžíce medu s vlašskými ořechy
¾ hrnku dýňového pyré
¾ hrnku mléčné čokolády
1,5 hrnku celozrnné mouky
Mletá skořice
Muškátový oříšek
Zázvor
Kypřící prášek
Hřebíček
Vanilkový lusk
Sůl
Jak na to?
Prosejte mouku společně se špetkou soli, ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva a kořením. Kokosový olej vyšlehejte metličkouspolečně s cukrem a medem. Poté přidejte dýňové pyré a směs pořádně promíchejte. Přisypte suchou směs, a nakonec přidejte kousky mléčné čokolády. Na plech vyložený pečícím papírem poklaďte malé hromádky a ty jemně stlačte lžičkou na silnější placičky. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 175°C zhruba 10 – 12 minutdo zlatohnědé barvy. Po vychladnutí je můžete servírovat.
Dýňové latte
Co budete potřebovat?
80 g dýňového pyré
2 lžíce medu s vlašskými ořechy
½ čajové lžičky mleté skořice
½ čajové lžičky sušeného zázvoru
Špetka mletého kardamomu
300 ml mléka
200 ml ledové kávy Irish rum
Jak na to?
Med smíchejte spolu s kořením a rozdělte do 4 hrnků. Poté na med přidejte dýňové pyré a 100 ml espressa/1 hrnek. Mléko zahřejte v hrnci a vyšlehejte metlou, pozor však, aby se nezačalo vařit. Takto napěněné mléko vylijte na pyré s medem, směsí koření a espressem. Našlehané mléko můžete ozdobit trochou skořicea pochutnávat si na vynikajícím nápoji.
Podzim bez dýní si snad neumíme ani představit a ani bez těch úžasných receptůz nich. Doufáme, že jsme vás dnešním článkem na blogu LALA Designinspirovali a rozhodně některý z nich vyzkoušíte. A rovnou nám můžete i napsat, který byl váš favorit a na kterém jste si nejvíce pochutnali ????
DOBROU CHUŤ!