Dýňová sezóna s Nicolasem Vahé startuje! Vyzkoušejte 3 TOP recepty

Září zkrátka patří dýním! Tuto populární zeleninu si oblíbila většina z nás, a to nejenom z toho důvodu, že jí můžete využít jako stylovou podzimní dekoraci, a pro ty my máme na LALA Design obzvláště slabost, ale také z nich vykouzlíte během okamžiku opravdu skvělá jídla.

Když navíc zapojíte ingredience od Nicolase Vahédodáte jídlu ten správný šmrnc. A nemusíme zůstávat pouze u dýňové polévky. Popusťte uzdu fantazii a vyzkoušejte naše 3 recepty, jsou naprosto skvělé!

 

Dýňové slané muffiny

Co budete potřebovat?

1 hrnek dýně Hokaido (nakrájenou na menší kostky)

½ hrnku Feta sýru (také na menší kostky nakrájený)

250 g hladké mouky

70 ml olivového oleje(pokud chcete muffiny pikantnější použijte olivový olej s chilli)

50 ml mléka

200 ml bílého jogurtu

2 vejce

2 čajové lžičky kypřícího prášku

½ čajové lžičky soli s česnekem a tymiánem

½ čajové lžičky bílého pepře

Jak na to?

Nejprve dýni orestujte na olivovém oleji a nechte ji vychladnout. Poté smíchejte všechny suché ingredience(kypřící práše, mouku, sůl a pepř). Zvlášť pak smíchejte mokré ingredience(olej, mléko, jogurt, vejce) a vyšlehejte je metličkou. Tyto suché a mokré suroviny spojte a přimíchejte k nim orestovanou změklou dýni a sýr. Směs krátce promíchejte. Košíčky na muffinynebo zapékací miskynaplňte ze 2/3 a pečte v troubě předehřáte na 190°C cca 25 minut. Poté nechte vychladnout a můžete si pochutnávat.

muffiny  pumpkins 2

 

Dýňové sušenky

Co budete potřebovat?

¼ hrnku kokosového oleje

½ hrnku třtinového cukru

¼ hrnku cukr krupice

2 lžíce medu s vlašskými ořechy

¾ hrnku dýňového pyré

¾ hrnku mléčné čokolády

1,5 hrnku celozrnné mouky

Mletá skořice

Muškátový oříšek

Zázvor

Kypřící prášek

Hřebíček

Vanilkový lusk

Sůl

Jak na to?

Prosejte mouku společně se špetkou soli, ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva a kořením. Kokosový olej vyšlehejte metličkouspolečně s cukrem a medem. Poté přidejte dýňové pyré a směs pořádně promíchejte. Přisypte suchou směs, a nakonec přidejte kousky mléčné čokolády. Na plech vyložený pečícím papírem poklaďte malé hromádky a ty jemně stlačte lžičkou na silnější placičky. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 175°C zhruba 10 – 12 minutdo zlatohnědé barvy. Po vychladnutí je můžete servírovat.

cookies  pumpkins 3

 

Dýňové latte

Co budete potřebovat?

80 g dýňového pyré

2 lžíce medu s vlašskými ořechy

½ čajové lžičky mleté skořice

½ čajové lžičky sušeného zázvoru

Špetka mletého kardamomu

300 ml mléka

200 ml ledové kávy Irish rum

 

Jak na to?

Med smíchejte spolu s kořením a rozdělte do 4 hrnků. Poté na med přidejte dýňové pyré a 100 ml espressa/1 hrnek. Mléko zahřejte v hrnci a vyšlehejte metlou, pozor však, aby se nezačalo vařit. Takto napěněné mléko vylijte na pyré s medem, směsí koření a espressem. Našlehané mléko můžete ozdobit trochou skořicea pochutnávat si na vynikajícím nápoji.

Podzim bez dýní si snad neumíme ani představit a ani bez těch úžasných receptůz nich. Doufáme, že jsme vás dnešním článkem na blogu LALA Designinspirovali a rozhodně některý z nich vyzkoušíte. A rovnou nám můžete i napsat, který byl váš favorit a na kterém jste si nejvíce pochutnali ????

latte 1  latte 2 

 

 

DOBROU CHUŤ!