3 rychlé a jednoduché jarní recepty od Nicolase Vahé

Inspirujte se recepty, které jsou nejenom jednoduché na přípravu, ale na kterých si i moooc pochutnáte. Zapojte ingredience, za kterými stojí michelinský šéfkuchař Nicolas Vahé a získáte jedinečné, nadčasové a naprosto výborné jídlo, které bude opravdovým zážitkem.


Pečené batáty s krůtí šunkou, žampiony a rajčaty

batáty


Suroviny:
2 velké batáty
100 g krůtí šunky
Hrst žampionů
Hrst sušených rajčat
Máslo
Řeřicha
Hrst slunečnicových semínek
Ředkvičky
Rajčatový dip
Sůl s houbami
Pepř

Postup:
1. Batáty umyjte a vydrhněte od nečistot. Na horní straně nařízněte batát po celé jeho délce (do kříže). Poté ho zabalte do alobalu a pečte 40 – 50 minut na 180
°C, dokud nebude měkký.

  1. Batát vydlabejte a hmotu přesuňte do misky.
  2. Opečte slunečnicová jádra na suché pánvi a nechte je vychladnout. Na té samé pánvi na olivovém oleji opečte i žampiony, které poté ochuťte solí.
  3. Nakrájejte sušená rajčata a promíchejte je v misce s rajčatovým dipem, pepřem, houbami, krutí šunkou a vydlabaným vnitřkem batátu. Touto směsí naplňte samotné batáty, na každý položte plátek másla, a ještě je nechte zhruba 10 minut zapékat na 180 °C.
  4. Každý batát posypte snítky řeřichy a najemno nakrájenou ředkvičkou a můžete servírovat.

    TIP: Pokud budete chtít chuť hub a celého jídla ještě více zvýraznit. Použijte sůl se sušenými houbami. Získáte během okamžiku naprosto vynikající pokrm.





Zeleninová pasta s mrkvovým humusem a koprem


pasta  


Suroviny:

1 velká cuketa
1 plechovka cizrny
10 sušených rajčat
3 lžíce mrkvového humusu s koprem
Sůl
Extra panenský olej

Postup:

  1. Cuketu nakrájejte na tenké špagety pomocí spiralizéru.
  2. Cizrnu propláchněte.
  3. Nakrájejte sušená rajčata.
  4. Vše promíchejte s humusem, dochuťte solí a pepřem a zakápněte extra panenským olivovým

TIP: Ten samý recept můžete uvařit i s klasickou pastouod samotného Nicolase Vahé.






Citronová limonáda s hnědým cukrem


limonada 2


Suroviny:

¾ hrnku hnědého cukru
4 hrnky vody
1 hrnek citronové šťávy (z cca 8 citrónů)
Hrst čerstvé máty

Postup:

  1. Smíchejte hnědý cukr s ¾ hrnku vody a tekutinu vylijte na pánev. Zahřívejte a směs míchejte při mírné teplotě po dobu několika minut, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Tekutinu nalijte do džbánu. Přidejte citronovou šťávu a zbytek studené vody. Vše pečlivě promíchejte.
  3. Podávejte s ledem, čerstvou mátou a plátkem citronu.

TIP: Pokud si chcete tento osvěžující nápoj ještě více užít. Použijte místo klasického hnědého cukru ten se sušeným citronem. Chuť bude nepopsatelná.

Závěr

Doufáme, že jsme vás jarními recepty od Nicolase inspirovali a některý z nich si doma také připravíte. Nezapomeňte se pochlubit fotografiemi, jak se vám povedly :)

 

Zdroj obrázků: Pinterest